Конкурсът “Сайт на годината” ще отпразнува 24 май и българската кирилица с 50% отстъпка при регистрация

Offnews Последна промяна на 20 май 2021 в 15:13 5590 1

 

Българският интернет конкурс “Сайт на годината” стартира кампания по случай 24 май. Организаторите обявиха, че за Деня на славянската просвета и култура всички регистрации за надпревата ще са на цена от 50 лв. (което е с 50% отстъпка). Освен празника на просветата, кампанията е посветена конкретно на българската кирилица.

 

“Българската кирилица е едно от националните ни богатства. Малко се знае и използва именно българска кирилица. Убедена съм, че е от важно значение всички ние да познаваме буквите си и особеностите на българската типография, както и да я използваме повече в ежедневието си. Днес все по-малко хора я различават от руската и поради това нейното значение сякаш намалява. Ето защо екипът зад конкурса “Сайт на годината” взе решение да организираме кампания по темата. В добавка ще публикуваме и поредица информационни материали за особеностите на българската

кирилица и не на последно място - за приложението й в различни видове софтуери” - сподели Жюстин Томс, съосновател на конкурса.

 

„Сайт на годината“ е уникална по рода си надпревара, която се организира от „Фондация за активно развитие на уеб“ и има за цел да отличи най-добрите сайтове, създадени от български екипи. Това включва както проекти на български, така и на чужд език. Тази година се провежда четвъртото издание на надпреварата, която се отличава с обновени категории и критерии на оценяване.

 

Категориите в “Сайт на годината” 2021 са следните:

 

  1. Корпоративен сайт
  2. Сайт на startup или малка фирма
  3. Електронен магазин
  4. Институционален сайт
  5. Медиен сайт
  6. Продуктов сайт
  7. Сайт за онлайн услуги
  8. Сайт на събитие
  9. Сайт на кауза / НПО
  10. Личен сайт
  11. Mobile App

 

Победителите ще получат престижното отличие „Сайт на годината“ за съответната категория, както и уникална статуетка и грамота. Ще бъде връчена и специална награда за принос в развитието на българската уеб среда. Повече информация е достъпна на адрес https://bgweb.bg/, където може да се направи и регистрация за конкурса.

 

За „Фондация за активно развитие на уеб“

 

„Фондация за активно развитие на уеб“ има за цел да популяризира уеб средата и развитието на онлайн пространството. Организира конкурси, семинари, обучения, образователни кампании и други с оглед издигане качеството на създаваното уеб съдържание, разпространение на добри практики и изграждане на браншови стандарти. По този начин се подпомага бизнес екосистемата на уеб студиа, агенции и фрийлансъри от цялата страна и се подобряват възможностите за развитие на професионалистите в бранша.

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1000

1

slvdesign

23.02 2024 в 12:06

Ние SLVDesign от сме уеб Дизайн студио за изработка на сайтове и онлайн магазини.
Направили сме много красиви и функционални сайтове и искаме да участваме в конкурса.
Някой знае ли как се записва?