Китайските потребители изгубиха възможността да инсталират блокатори на реклами във Firefox

Offnews Последна промяна на 29 март 2022 в 15:37 556 0

ca8602f5-ca8b-427c-98e8-59a1aa8c4bec

При опит за инсталиране на разширение за блокиране на реклами се появява грешката HTTP 451 заедно със съобщението "Тази страница е недостъпна във вашия регион".

Потребителите на китайската и международната версия на уеб браузъра Mozilla Firefox от територията на Китай съобщиха за проблеми при инсталиране на разширения за блокиране на реклами.

При използване на IP адрес от континентален Китай за търсене и инсталиране на четирите популярни разширения за блокиране на реклами - uBlock Origin, AdGuard AdBlocker, AdBlock и AdNauseam се появяват въпросната грешка и съответното съобщение.

Технологичното издание Landian съобщи, че тази ситуация навярно е свързана с възникналите наскоро юридически проблеми. За периода от 2016 до 2018 години редица китайски компании заведоха съдебни дела срещу Mozilla. Сред обвинителите са Hunan Happy Sunshine Entertainment Media Company, Mango TV, Kuliu.com Beijing Information Technology и Ku6 Media, която е дъщерна компания на Shanda.

Причината за тези съдебни спорове е, че Firefox не е успяла да блокира предварителната реклама на тези интернет ресурси след инсталирането на съответните решения за блокиране на реклама. По този начин се нанася осезаема вреда на китайските компании.

Съдебните искове са подадени преди няколко години. Засега не е известно защо именно сега започна блокирането на софтуера за изрязване на интернет рекламата.

Виж още за:
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !