Как технологиите променят развлекателната индустрия

Развлекателната индустрия вече е достъпна онлайн

OFFNews.bg Последна промяна на 20 септември 2022 в 22:39 1223 0

Онлайн развлечения

Снимка Unsplash

Онлайн развлечения

В днешните динамични технологични времена всеки аспект от битието ни търпи резки и бързи промени, към които човек трябва неизменно да се адаптира. Развлекателната индустрия в лицето на филми, музика, бетинг, гейминг и дори допълнително образование под формата на кратки курсове по няколко модула са вече достъпни онлайн, което прави консумацията им от крайния потребител почти мигновена от зараждането на самата осъзната и неосъзната потребност. Но в какво се изразяват различията между близкото минало и вече силно дигитализирания свят?

Гейминг

Геймингът и онлайн игрите всъщност са една от малкото сфери, която изначално си е предимно дигитална, но пък в последните години категорично можем да кажем, че дори и нейният мащаб нарасна значително. Вече не е необходимо да притежаваме огромен и тромав настолен компютър, който да има достатъчно добри параметри, за да възпроизведе безпроблемно играта. Идеална работа вършат и специализираните геймърски лаптопи, които са доста по-компактни и позволяват да се пренасят безпроблемно, когато се налага.

В допълнение, игрите и възможностите за запълване на времето в онлайн пространството нараснаха като цяло - ако преди това беше територия само на заклети геймъри, то сега почти всеки потребител на смартфон притежава поне една инсталирана игра, с която да убива време, когато се налага. Candy Crush, онлайн UNO, кръстословици, тетрис, улавяне на покемони - игрите бавно, но сигурно заемат своето място в операционната система на устройствата ни.

Бетинг и спортни залози

Бетингът е забавление с дълбоки исторически корени, което тества знанията, усета и късмета на съответния човек. И докато в близкото минало всички залози са се правили присъствено, то в днешно време съществуват множество платформи (като например SportingWin), където срещу подробна регистрация и верификация процедурата може да се осъществи изцяло онлайн по всяко време на денонощието. И ако допреди няколко години източник на спортна информация за футболни прогнози са били основно вестници и списания, вече можем да разчитаме на цели математически алгоритми, анализи и статистики, достъпни в Интернет, които да ни помогнат да вземем навременно решение, базирано на реални показатели.

Музика и филми

Безспорните лидери в областта на универсалните развлечения обаче са филмите и музиката, които изживяват абсолютен Ренесанс, отразяващ се дори на начините за разпространение на изкуство от подобен тип. Дисковете и аудиокасетите вече са отживелица, музика се слуша основно онлайн, през приложения като YouTube, Spotify, Deezer, Apple и много други. И то само с помощта на мобилен телефон или таблет, без остаряла и архаична техника като уокмени или касетофони.

Правата за филмите и сериалите пък се продават на платформи като гигантите Netflix, HBO, Hulu, Amazon, като по този начин се формира и техният каталог, достъпен по всяко време срещу абонамент. Огромните печалби на онлайн институциите на новия век им позволяват и да инвестират в направата на собствено кино, което е предимно имиджов, но в същото време и добре премерен финансов ход.

Курсове и книги

Макар и да не се счита за развлечение в класическия смисъл на думата, то възможността за вземане на курсове онлайн и слушане на различни аудиокниги определено не е за пренебрегване като източник за запълване на свободното време. За да се поддържа конкурентен и релевантен към условията на външната среда, човекът на XXI век непрекъснато се стреми да се обогатява, а наличието на множество образователни платформи в Интернет ни дава перфектната възможност за това.

Имате два свободни часа, които искате да инвестирате в нещо градивно? Вече може да изгледате съвсем спокойно курс или да си пуснете аудиокнига само срещу скромен абонамент или закупуване на конкретния продукт. И като се сетим, че само няколко десетки години назад във времето това би изглеждало абсурдно и крайно невъзможно, изведнъж оценяваме още по-добре възможностите, които се отварят пред нас.

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !