Изключването на технологията Intel DTT в лаптопите с графика Arc Alchemist значително повишава производителността

Offnews Последна промяна на 14 април 2022 в 10:14 664 0

Intel DTT

Южнокорейският видеоблогър BullsLab, който наскоро представи подробно ревю на лаптопа Samsung Galaxy Book2 Pro с новата видеокарта Intel Arc A350М забеляза, че производителността на тази графична карта сериозно се ограничава от технологията Intel Dynamic Tuning Technology (DTT). Направените допълнителни геймърски тестове показаха значително увеличаване на производителността след изключването на DTT функционалността.

Технологията Dynamic Tuning Technology (DTT) е алтернатива и директен конкурент на технологиите AMD SmartShift и NVIDIA Dynamic Boost, които дават възможност за преразпределяне на изчислителната мощност между централния и графичния процесори на лаптопа в зависимост от конкретният сценарий на работа. Предполага се, че Intel все още не е усъвършенствал тази функционалност и тя не работи както трябва.

https://youtu.be/69oGLjvyG78

Нейното изключване води до рязко повишаване производителността на видеокартата Intel Arc A350М, използвана в този лаптоп на Samsung. Нейното деактивиране дава достъп до цялата мощност на графичния и централния процесор, като едновременно с това се стабилизират работните честоти и натоварването на тези компоненти. Това води до значителен ръст в производителността, особено при игрите. В някои случаи увеличението на бързодействието е над два пъти.

Но въпреки това повишаване на производителността на графиката на лаптопа Samsung Galaxy Book2, при редица игри се забелязва лаг, който очевидно се дължи на все още недобре оптимизираните драйвери.

Виж още за:
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !