Internet Archive направи твърде мрачна прогноза за бъдещето на интернет

Offnews Последна промяна на 05 октомври 2021 в 17:48 527 0

El futuro de Internet está lleno de ventanas emergentes y spam

По случай своята 25-годишнина организацията с идеална цел Internet Archive, която се занимава преди всичко с архивиране на интернет, публикува една твърде зловеща прогноза по повод бъдещето на Глобалната мрежа.

През изминалия четвърт век Internet Archive е натрупал архиви от 588 милиона уеб страници, а сега създателите на този проект обявиха своята прогноза за това, как ще изглежда уеб-пространството след още 25 години. За тази цел те създадоха Wayforward Machine, която е една своеобразна машина на времето, даваща възможност да се види, какви промени ще претърпи една или друга уеб страница през следващите 25 години.

Описаното от Internet Archive бъдеще на Глобалната мрежа изглежда твърде мрачно. Според тази прогноза, криптирането от край до край (end-to-end encryption) ще бъде забранено, технологичните компании ще станат още по-могъщи от сега, информацията ще се контролира от големите корпорации.

"Пробвайте нашата Internet Archive, за да се докоснете до света, в който достъпът до познанието ще бъде надеждно блокиран" - заявяват авторите на този проект.

На практика това означава, че посещаваните от потребителите сайтове ще бъдат задръстени с предупреждения за ограничаване на информацията, както и от най-различни мрежовия екрани. Данните ще бъдат под строгия контрол на ограничен кръг избрани лица, конфиденциалността ще бъде забравена, а хората ще престанат да вярват на онлайн ресурсите.

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !