Intel подготвя нов чип за блокчейн

Offnews Последна промяна на 14 февруари 2022 в 15:03 662 0

Intel-Blockchain-Accelerator

Intel инвестира в блокчейн технология с нов чип, който е предназначен за добив на криптовалута. Компанията се фокусира върху устойчивостта и планира разработката на най-ефективните изчислително технологии в голям мащаб.

Първият крипто чип на компанията, който е обозначен като блокчейн ускорител, ще се появи по-късно през годината. Две компании вече са направили предваритлни заявки за технологията, GRIID Infrastructures и Block, финтех компанията на Джак Дорси.

Очакваме иновациите ни да постигнат над 1000 по-висока производителност на ват спрямо базираните на GPU машини SHA-256. От Intel ще предоставя повече информация за чипа по време на International Solid-State Circuits Conference, която започва на 20 февруари.

Междувременно от PCMag посочват, че компанията ще изнее презентация на 23 февруари. Тя ще е под името Bonanza Mine: An Ultra-Low-Voltage Energy-Efficient Bitcoin Mining ASIC.

Въздействието на процеса по добив на криптовалути върху природата става все по-притеснително. Новият чип на Intel ще представлява възможно решение в тази област.

Специализираните машини за добив на криптовалута имат високи нива на консумация на енергия. Тива представлява и проблем за електропреносните мрежи.

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !