Instagram въвежда коментари с GIF

Мария Иванова Последна промяна на 19 май 2023 в 11:36 498 0

Instagram Comments GIF

Снимка Meta

Instagram въвежда коментари с GIF

Социалната мрежа за споделяне на снимки и видеоклипове Instagram най-накрая изпълни очакванията на потребителите, като предостави функция, която им позволява да коментират с GIF файлове. Това е дългоочаквана от абонатите на приложението възможност, които многократно са изразявали желанието си да използват този популярен начин за комуникация.

Нововъведението бе анонсирано първоначално през Instagram канала на ръководителя на компанията Адам Мосери, а по-късно и през Twitter акаунта на Meta. В публикацията си Мосери признава, че функцията е трябвало да бъде налична отдавна, но едва сега са успели да я пуснат. “Съжалявам, че отне толкова време, но се наслаждавайте на GIF-овете в коментарите” - допълва той.

Възможността за коментиране с GIF файлове ще бъде достъпна на глобално ниво за Android и iOS, като внедряването ѝ ще се осъществи постепенно през следващите няколко седмици. Потребителите ще открият, че функцията е налична за тях, когато забележат GIF икона в долния десен ъгъл на полето "Добавяне на коментар" при коментиране на публикация. Включването на GIF файлове в коментарите може да бъде отличен метод за придаване на индивидуалност и хумор на публикациите, както и много находчив начин потребителите да се ангажират със социалния си кръг.

Източниците на GIF файловете са в библиотеката на Giphy, която миналата година британският орган за защита на конкуренцията нареди на Meta да продаде. Тогава регулаторът изрази опасения, че онлайн гигантът може да ограничи достъпа на други лица до платформата за хостинг на GIF файлове или да изисква от клиентите да предоставят повече лични данни.

Междувременно Instagram продължава да въвежда нови функции, наподобяващи TikTok, с цел да се конкурира и засили позициите си като водеща социална мрежа. Сред тези функции са различни подобрения за редактиране на кратките видеоклипове Instagram Reels. Според съобщение до пресата, те ще бъдат достъпни "през следващите няколко седмици" и и ще позволяват на потребителите да редактират видеоклиповете, като ускоряват или забавят тяхната скорост, както и да променят хронологията им. Това допълнително потвърждава стремежа на Instagram да привлича и задържа потребители със съвременни и забавни функции.

Мосери съобщи още, че приложението въвежда функция за споделяне на текстове на песни в Reels. Тя изглежда надгражда стикерите с автоматични надписи, които Meta представи още през 2021 година. Въведена ще бъде времева линия в долната част на интерфейса, която ще позволи на потребителите да синхронизират текстовете с песента правилно.

Сред наскоро пуснатите нови функции в социалната мрежа е и Instagram Gift, която позволява на създателите на съдържание да получават подаръци от своите фенове. Те могат да закупят виртуалните подаръци директно през Instagram, използвайки Stars. Това е важна стъпка, която приложението предприема, за да подкрепи и стимулира творческата общност, като предоставя нови възможности за монетизация на съдържанието.

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !