Instagram ще изисква видео селфи при регистрация, за да предотврати генерирани от бот акаунти

Offnews Последна промяна на 18 ноември 2021 в 06:43 532 0

instagram-video-selfie-1

За да се пребори с фалшивите акаунти и спам ботове, Instagram ще изисква видео селфи при регистрация, като част от нова система за удостоверяване на потребителите, съобщава Android Police. Тази нова функция трябва да намали броя на спам ботовете, които натоварват екосистемата.

Новата стъпка за регистрация беше забелязана за пръв път от медийния консултант Мат Навара. Тя изисква потребителят да направи видео, на което се обръща, за да потвърди, че е реален човек.

Това е само мярка за сигурност и клипът, който изпращате при регистрацията, няма да се вижда никъде в платформата. Той ще бъде изтрит от сървърите на Instagram в рамките на 30 дни и няма да се използва за разпознаване на лица или събиране на биометрични данни.

Целта на новата система за удостоверяване е да попречи на бот-ферми да генерират групови акаунти в Instagram. Тя може да се окаже достатъчно добра, освен ако AI не се провали при откриване на компютърно генерирани лицеви анимации. От друга страна все още можете да създавате множество акаунти в социалната платформа.

Всъщност тази стъпка далеч не е нова. Приложенията за запознанства като Tinder например изискват хората, които се регистрират, да правят снимки на лицето си от различни ъгли, като част от процеса на удостоверяване. Видео селфитата обаче може да дадат на системите за изкуствен интелект повече данни за работа и да ги направят още по-сигурни при откриване на фалшиви акаунти, създадени от ботове.

В момента функцията все още не е пусната в световен мащаб, но може да бъде въведена рано или късно. Наскоро стана ясно и, че Instagram работи по опция “харесвам” на Stories – основна функция, която досега липсваше. Освен това домакините на излъчване на живо скоро ще получат възможност да добавят модератори към своите лайфове.

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !