Instagram се сдобива с редица нови филтри

Павлин Луканов Последна промяна на 16 ноември 2023 в 11:39 583 0

Instagram filters

Снимка Meta

Instagram се сдобива с редица нови филтри

За социалните мрежи, в които основната функционалност е споделянето на снимки и видео, е от голямо значение да предлагат адекватни възможности за редакция на съдържанието. Това разбира се трябва да става лесно и максимално удобно за потребителите. В този ред на мисли най-лесният начин за редакция е чрез вградените филтри, а Instagram има с какво ново да се похвали в това отношение.

От Meta, компанията-майка на Instagram, споделиха, че въвеждат нови творчески инструменти. Това включва и първите нови филтри от много време насам. Става дума за общо 23 нови добавки, конкретно за iOS. От леки промени на цветовете до експресивни стилове, обновленията ще предложат възможност на потребителите да открият визията, която искат. Както винаги е налична опция за настройка на интензивността на всеки филтър чрез слайдер. Някои от филтрите дори вкарват по-значителни промени на кадрите.

Има и някои попълнения като „color leak“ и „zoom blur“, които изглежда са насочени директно към потребителите на VSCO, Picsart и други подобни приложения. Изглежда платформата се опитва чрез разширяване на наличните инструменти да накара хората да не разчитат на алтернативни приложения.

Ето и всичко нови филтри за iOS: Fade, Fade warm, Fade cool, Simple, Simple warm, Simple cool, Boost, Boost warm, Boost cool, Graphite, Hyper, Rosy, Emerald, Midnight, Grainy, Gritty, Halo, Color leak, Soft light, Zoom blur, Handheld, Moiré, Lo-res, Wide angle и Wavy. Наша проверка показва, че същите филтри вече са налични и за Android.

Има и няколко подобрения по отношение на Reels. От Instagram споделят също така, че тестват възможностите за скалиране, кроп и завъртане на индивидуални клипове, като скоро ще бъдат добавени бутони за „undo“ и „redo“. Има и 10 нови гласа за текст към звук на английски език в избрани държави.

Сред другите новости, които са в процес на тестове е възможността за създаване на стикери от собствени снимки и клипове, както и от избрано съдържание в платформата. За тази функционалност се залага на модела с изкуствен интелект Segment Anything. Други промени включват по-изчистен изглед на черновите, по-бърз достъп до звуковата страница в Reels и повече данни за творците. През идните месеци ще бъде въведена възможност за преглед на това колко човека са гледали даден Reel във всеки даден момент.

Добавянето на нови филтри е полезна крачка от страна на платформата, като тя изоставаше в това отношение от някои директни конкуренти. От друга страна това може да се окаже неприятно за специфичните приложения, които имат подобна функционалност.

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !