Instagram Notes добавя селфи видеоклипове

Мария Иванова Последна промяна на 18 декември 2023 в 15:56 997 0

Instagram Video Notes

Снимка Meta

Instagram Video Notes

През последните месеци Meta въвежда нови функции във всички свои социални мрежи и чат приложения. Сега компанията актуализира функцията Notes ("Бележки") в Instagram с възможност за добавяне на кратки селфи видеоклипове и по-обогатени отговори.

Instagram Notes, която наподобява функцията актуализация на статуса, беше пусната преди няколко месеца. Досега тя поддържаше само текст, но вече дава възможност за качване и на 2-секундни видеоклипове. Към тях може да се добавят надписи, филтри и други ефекти. Подобно на останалите актуализации на състоянието, видеоклиповете в Notes също изчезват 24 часа след публикуването им.

Компанията предлага и повече възможности за потребителите, които отговарят на бележките на своите приятели. Отговорите вече поддържат аудиосъобщения, GIF файлове, изображения, стикери и видеоклипове. Те са видими за качващия бележката като директно съобщение във входящата му поща за чат.

Видео бележките се различават от видео историите в Instagram не само по дължината на клипа. Когато споделят видео бележки, потребителите могат да публикуват съдържание само от предната камера на мобилния си телефон. Съдържанието се снима в приложението и няма възможност за качване на видео от галерията.

Можете да публикувате видео бележка, като отидете във входящата си поща, изберете профилната си снимка и след това натиснете бутона на камерата върху снимката. Оттам можете да използвате бутона за запис, за да запишете видео в продължение на две секунди. След като сте готови със записа, имате възможност да добавите текст и да го публикувате.

Освен актуализираните бележки, Instagram въвежда и нов набор от инструменти, ограничаващи спама в платформата. За целта компанията е разработила автоматизирана система, която проверява за спам съдържание, включително сред коментари, последователи, истории и тагове.
Instagram също помага на потребителите да разберат дали това, което публикуват, е в съответствие с правилата за съдържание. Ако ги нарушават, потребителите ще получават известие в приложението.

Когато Instagram първоначално стартира бележките през декември 2022 г., функцията беше разглеждана като конкурент на Twitter (сега X), тъй като позволяваше на потребителите да комуникират помежду си само с текст. Instagram Notes се появиха в момент, когато хората търсеха алтернатива на Twitter, след закупуването му от милиардера Илон Мъск.

По-късно през август Meta пусна своя конкурент на Twitter - приложението Threads, което също предлага възможности за публикуване и споделяне на текст, изображения и видеоклипове.

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !