Индия бави използването на глобалния сателитен интернет Starlink в страната

Offnews Последна промяна на 29 ноември 2021 в 13:00 646 0

Starlink

Министерството на телекомуникациите на Индия препоръча на Starlink да спазва правилата и да спре да приема предварителни поръчки от местните потребители за включване към глобалния сателитен интернет. Поръчките следва да се приемат след като SpaceX получи съответния лиценз за предоставяне на тази услуга в страната.

През месец октомври тази година глобалният сателитен интернет Starlink приключи с бета тестовете и е вече готов за пълноценно използване. Но чисто формално, за предоставяне на тази услуга в различните държави, са необходими съответните разрешения на регулаторните органи. От друга страна, не е ясно по какъв начин тези регулаторни органи могат да забранят или да попречат на SpaceX да предоставя тези услуги. Информацията е на агенция Reuters, която се пошегува, че може би единственият начин е да почнат да бъдат сваляни сателитите на Starlink.

Миналата седмица правителството на Индия препоръча на населението да не прави предварителни поръчки и да се въздържа от използването на Starlink докато проектът за глобален сателитен интернет на Илън Мъск не получи съответния лиценз.

Reuters допълва, че Starlink се е регистрирал като юридическо лице в Индия на 1 ноември тази година и оттогава до днес вече има 5000 молби за включване към глобалния интернет. Засега не се знае, дали тези предварително направени поръчки ще бъдат анулирани или потребителите ще трябва да поизчакат.

Виж още за:
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !