Илън Мъск няма да се присъедини към борда на директорите на Twitter

Offnews Последна промяна на 11 април 2022 в 10:23 1616 0

Elon Musk won’t join Twitter’s board after all

Генералният директор на Tesla и SpaceX Илън Мъск наскоро закупи малко над 9% от акциите на Twitter - социалната мрежа, която той използва толкова много и толкова активно, че предизвиква загриженост от страна на американски регулаторни органи. Сега разбираме, че Мъск е публикувал нов туит, с който съобщава, че се отказва от мястото си в борда на директорите на социалната мрежа. Информацията бе официално потвърдена тази сутрин от генералния директор на компанията Параг Агравал (Parag Agrawal).

Бордът на директорите на Twitter предложи на Илън Мъск да се присъедини към тях, като предложението трябваше да влезе в сила на 9-ти април тази година. Само че главният изпълнителен директор на SpaceX и Tesla реши да се откаже. Няма информация, какво е мотивирало милиардера да се откаже от този пост, но е добре известно, че ако беше приел да влезе в борда на директорите, то той до 2024 година включително, нямаше да има право да купи повече от 14,9% от акциите на социалната мрежа.

Мениджмънтът на Twitter допълва, че компанията ще продължи да се вслушва в предложенията на своя най-голям акционер и тяхната съвместна работа ще продължи. Параг Агравал допълни, че одобрява това решение, което може да е за добро.

Виж още за:
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !