Хакери са откраднали над 30 милиона долара от Crypto.com

Offnews Последна промяна на 20 януари 2022 в 15:42 639 0

PayPal reportedly assembling crypto team in Ireland as Bitcoin adoption grows

В своя блог публикация от криптоборсата Crypto.com потвърдиха, че са били обект на хакерска атака. При нея са били откраднати над 30 милиона долара в Bitcoin и Ethereum, а това се е случило на 17 януари.

Компанията беше обект на критики заради това, че не споделя данни за атаката, за която беше потвърдено официално едва вчера. В днешната публикация става ясно, че незаконно са изтеглени 4836.26 ETH и 443.93 BTC.

Това по груби сметки е равнозначно на съответно 15.2 милиона долара и 18.6 милиона долара. Освен това са откраднати и около 66 200 долара в други криптовалути. Засегнати са 483 акаунта в Crypto.com.

От борсата споделят, че всички засегнати клиенти са обезщетени изцяло. Засега обаче все още няма информация за използвания при атаката метод. След засичането на хакерската намеса временно са били спрени всички изтегляния от платформата.

Борсата е мигрирала и двифакторната си система за оторизация към нова архитектура. Освен това са нулирани всички съществуващи 2FA токени, което означава, че потребителите трябва да преминат към новата система.

През изминалата година са били обявени над 20 хакерски атаки срещу криптоборси с над 10 милиона щети, а в шест случая са били откраднати над 100 милиона долара.

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !