Хакери откраднаха NFT за 1.7 милиона долара

Offnews Последна промяна на 21 февруари 2022 в 11:50 500 0

nft

През изминалия уикенд хакери са откраднали стотици NFT от потребители на OpenSea. Това разбира се доведе и до паника сред абонатите на платформата, които хич не са малко.

Списък създаден от услугата за блокчейн защита PeckShield сочи, че са откраднати 254 токена, включително такива от Decentraland и Bored Ape Yacht Club.

Голямата част от атаките са били осъществени между 5PM и 8PM ET, като тогава са били засегнати 32 потребители. Ръководителят на блога Web3 is Going Great, оценява, че стойността на откраднатите токени е над 1.7 милиона долара.

Използвана е използвала уязвимост в Wyvern Protocol, стандартът с отворен код в основата на повечето NFT смарт контакти, включително тези в OpenSea.

Оценена на 13 милиарда долара в последния си рунд за финансиране, OpenSea се превърна в една от най-ценните компании от бума в NFT. Тя предлага опростен интерфейс, който потребителите могат да използват за публикуване, разглеждане и наддаване за токени.

Това е възможно без директно взаимодействие с блокчейн. Успехът обаче е изграден върху сериозни компромиси със сигурността. Компанията вече беше изправена пред редица атаки.

OpenSea е била в процес на обновление на договорната си система когато се е случила последната атака. Все пак са засегнати сравнително ограниченият кръг от потребители.

Липсват обаче данни как точно е осъществена кражбата.

Виж още за:
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !