Google въвежда нови инструменти за онлайн пазаруване

Мария Иванова Последна промяна на 09 ноември 2023 в 11:53 2362 0

Google Shopping

Снимка Google

Google въвежда нови инструменти за онлайн пазаруване

Технологичният гигант Google въвежда нови функции, помагащи на потребителите да откриват изгодни възможности за онлайн пазаруване. Една от тях е специална страница с оферти в Google Search, на която могат да се открият промоции и отстъпки в различни категории, като облекло, електроника, козметика, играчки и др.

Офертите включват продукти както от големи магазини и луксозни брандове, така и от марки, насочени директно към потребителя, търговци на дребно и др. Всеки, който желае, може да получи достъп до новата страница със сделки като изпише в търсачката "shop deals". Ако търсите конкретен вид артикул, можете да го включите в изписването и да видите промоциите за него.

В допълнение, Google въвежда и нови плъгини за Chrome, които автоматично търсят кодове за отстъпки по време на онлайн пазаруване. Когато посещават сайтове за пазаруване, потребителите могат да щракнат върху новата икона "Отстъпка" в адресната лента на Chrome, за да видят наличните кодове за отстъпки. Браузърът ще показва също наскоро разглеждани продукти и ще информира, ако в момента те са в промоция.

Google ще показва и продукти въз основа на това, което потребителите са разглеждали в миналото. Ако сте разглеждали определена риза или часовник например, той може да се появи в картата ви "възобновяване на разглеждането" заедно с всички текущи промоции за него.

Технологичният гигант въвежда и функции за проследяване на цените, които вече са налични в Google Search и в Chrome за настолни компютри. Когато тази информация е налична в уебсайта на даден търговец, в адресната лента на Chrome се появява етикет "Shopping insights" (Прозрения за пазаруване). След като потребителите кликнат върху него, те ще видят графика с историята на цените за последните 90 дни и типичния ценови диапазон на продуктите в страницата.

И накрая, Google улеснява задаването на сигнали за спад в цените както от търсачката, така и от браузъра. Когато разглеждате даден продукт в Google Search на телефона си, вече можете да щракнете върху иконата на камбанка до името на продукта, за да получавате имейл и push известия, ако цената му падне. Можете също така да отбелязвате продукти в нова папка "Списък за пазаруване" в Chrome и да получавате актуализации за проследяване на цените.

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !