Google премахва безкрайното скролване в резултатите от търсенето

Стефан Николов Последна промяна на 27 юни 2024 в 20:07 3183 0

Google

Снимка Bastian Riccardi/Unsplash

Google премахва безкрайното скролване в резултатите от търсенето

Безкрайното превъртане на резултатите от търсенето при десктоп компютрите вече бе премахнато в началото на тази седмица, а при мобилните устройства това ще се случи през следващите месеци. Компанията обясни защо е направено това.

Google реши да премахне функцията за безкрайно превъртане в резултатите от търсенето. Функцията, която може да се сравни с безкрайната видео емисия в социалните мрежи, беше въведена първо за мобилните устройства през месец октомври 2021 г., а след това и за настолните компютри в края на 2022 г.

Представител на Google заяви пред изданието Search Engine Land, че безкрайното превъртане ще изчезне от резултатите от търсенето по причини, свързани със скоростта на зареждане на страницата. Компанията се връща към традиционния интерфейс тип "бутон" със страниране на десктоп устройствата, тъй като счита, че той е по-удобен и ще даде възможност на потребителите да се придвижват по-бързо между страниците с резултатите от търсенето. Между другото, вместо да използвате бутоните за избор на страница, можете просто да кликнете върху последния бутон "Напред", за да преминете към следващата или предишната страница. Всъщност това е много добре познато решение в почти всички съвременни уеб сайтове.

При мобилните устройства в долната част на екрана ще се появи бутон "More Results" (Още резултати), чието натискане ще покаже на потребителя следващата страница със списъка на сайтовете в зависимост от неговата заявка за търсене. Според Google тази промяна ще помогне за по-бързото зареждане на резултатите, като се избягва автоматичното изтегляне на информация, която потребителите не са поискали изрично. При мобилните устройства промяната ще влезе в сила малко по-късно.

Но притежателите на уеб сайтове са притеснени. Ако например вашият сайт се намира на втората или третата страница в резултатите от търсенето, чрез новия начин на работа на търсачката кликванията върху този сайт ще бъдат по-малко.

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !