Google Maps пуска новата си функция Immersive View

Offnews Последна промяна на 12 май 2022 в 11:15 501 0

google

Google Maps ще предложи на потребителите си новата функция Immersive View, която ще показва дигитални изгледи към основни градски пейзажи в САЩ. Новината съобщи главният изпълнителен директор на Alphabet Сундар Пичай пред аудиторията на конференцията I/O 2022, която се проведе вчера.

Новата функция използва изкуствен интелект, за да съчетае съществуващата Street View с въздушна фотография. По този начин са създадени модели с висока разделителна способност на различни сгради и забележителности.

"С нашия нов завладяващ изглед ще можете да изпитате какъв е квартала, забележителността или ресторанта, както и дори да се почувствате точно там, преди още да сте стъпили там" - посочва Мириам Даниел, вицепрезидент на Google Maps. Нещо повече, другите инструменти и функции на Google Maps могат да бъдат приложени и към Immersive View, което позволява на потребителите да видят как изглежда районът в различни часове на деня и при различни метеорологични условия.

Новата функция ще бъде налична за Лос Анджелис, Лондон, Ню Йорк, Сан Франциско и Токио по-късно тази година. В последствие ще бъдат добавени и други градове.

Компанията също така отбелязва, че нейната наскоро пусната функция за еко-маршрути, която позволява на шофьорите в САЩ и Канада да изберат най-ефективния маршрут за пътуването си, вече е използвана за пътуване на 86 милиарда мили и е предотвратила освобождаването на приблизително половин милион метрични тонове въглеродни емисии.

Вижте повече в прикаченото видео:

Виж още за:
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !