Google Chrome вече позволява предварителен преглед на уеб страниците

Offnews Последна промяна на 12 март 2021 в 10:33 6295 0

google chrome

Най-новата актуализация на браузъра Chrome за Android - Chrome 89 - включва функцията "Преглед на страница". Чрез нея потребителите вече могат да виждат информация за дадена уеб страница, преди да я отворят на телефоните си. По този начин вече няма да им се налага да напускат сайта, на който се намират в момента, освен ако наистина не го искат.

Тази концепция съвсем не е нова за технологичните гиганти. Потребителите на Safari и Microsoft Edge на iOS например отдавна могат да преглеждат уеб страниците с продължително натискане, без дори да се налага да ги докосват за потвърждение.

Подходът на Google е по-бавен и се разработва през последните две години. И все пак, нововъведението на интернет гиганта може да бъде много полезно.

google chrome

То дава възможност на потребителите да разберат дали дадена уеб страница си струва да се посети, без да се налага да я отварят в нов прозорец, например. По този начин те ще отворят връзката, само ако наистина искат да прочетат съдържанието й или да се ангажират по друг начин с нея.

Google Chrome е най-популярният и широко използван уеб браузър в света. Той е и уеб браузърът по подразбиране за Android, което го прави най-широко използван и при мобилните телефони.

Компанията редовно добавя нови функции към браузъра, а най-новата му актуализация излезе в началото на тази седмицата. Натискайки продължително върху дадена връзка, потребителите му вече могат да достъпят опцията "Преглед" (Preview Page), която отваря прозорец със заглавието на страницата, името на уебсайта и неговия фавикон.

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !