Големите корпорации последваха примера на Tesla и също искат да закупят биткойни

Offnews Последна промяна на 11 февруари 2021 в 09:47 7910 1

grayscale-ceo-firms-race-to-buy-bitcoin-as-mood-shifts-from-why-to-why-not-1000x600

Големите корпорации започнаха да подават заявки за закупуване на биткойни, а Grayscale е хедж фондът, към който те най-често се обръщат.

Водещият шоуто Squawk Box на CNBC проведе разговор с генералния директор на Grayscale Майкъл Съненшайн (Michael Sonnenshein) относно преобразуването на част от капитала на Tesla в биткойни. По същия начин постъпиха публичните компании MicroStrategy и Square. По всичко личи, че това е подбудило редица големи корпорации да се замислят върху възможността за диверсифициране на своя капитал с помощта на криптовалутата.

Според информацията на CNBC, повечето от тези корпорации възнамеряват да направят това с помощта на Grayscale. Да напомним, че на 9 февруари тази година, хедж фондът заяви, че управлява криптовалути на обща стойност 36,5 милиарда щ. долара.

Генералният директор на Grayscale от своя страна заяви, че финансовите директори и хората, които управляват финансите на големите корпорации, ще последват примера на Tesla и MicroStrategy, и ще закупят биткойни. Майкъл Съненшайн отбеляза, че изобщо не се учудва на подобно развитие на събитията, понеже големите корпорации възнамеряват да използват биткойна като резервен актив или като диверсификация на техния капитал.

Той посочи още, че след като автомобилната компания на Илън Мъск е закупила биткойни на стойност 1,5 милиарда щ. долара, редица големи компании са решили също да инвестират в основната криптовалута. Важен момент е, че те нямат намерение да прехвърлят всичките си парични резерви в биткойни, а преобразуват максимум 10% от своя капитал в криптовалута. Финансовите експерти са на мнение, че именно по този начин кооперациите се опитват да се защитят от една бъдеща инфлация, а от друга страна това ще осигури още по-голям ръст в курса на биткойна.

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

18.02 2021 в 12:06

[…"> курсът на биткойна демонстрира нов рекорден максимум от 52 621,84 щ. долара и […">