Gartner: към 2024 година 20% от големите компании ще използват цифрови валути

Offnews Последна промяна на 26 декември 2021 в 17:55 442 0

Gartner Says 20% of Large Enterprises Will Use Digital Currencies by 2024

Gartner съобщи, че към 2024 година 20% от големите предприятия и организации ще използват цифрови валути за разплащане, за съхранение на активи и за обезпечение на кредити. Аналитиците на компанията са на мнение, че цифровите валути все по-активно ще се използват в деловите операции и през следващите години тяхното икономическо значение рязко ще нарасне.

"Непрекъснато нарастващото признание на криптовалутите от традиционните платежни платформи и ръстът на цифровите валути на централните банки (CBDC) ще подтикнат през следващите 2-3 години редица големи предприятия към внедряването на цифрови валути в своите приложения"- заяви Авива Литан, водещ аналитик и вицепрезидент на Gartner. "В началото цифровите валути ще се използва за разплащания, за запазване на стойността и тяхната способност да съхраняват високодоходните инвестиции, достъпни за различните приложения на децентрализираното финансиране (DeFi)".

Изданието допълва, че въпреки че волатилността на криптовалутите както преди предизвиква безпокойство, очакванията от появата на нови нормативни наредби и появата на CBDC дава възможност на финансовите директори повече възможности за тестване на различните варианти на използване на криптовалутите.

Gartner каза още, че макроикономическият натиск, свързан с продължаващата твърде висока инфлация и нейното влияние върху обикновените фиатни валути може да подтикне финансистите на различните корпорации да започнат да използват криптовалутите като потенциално средство за съхранение на част от своите резерви. Цифровите валути могат да осигурят така необходимата диверсификация на финансите на различните компании.

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !