Galaxy AI на Samsung може да превежда телефонните разговори в реално време

Стефан Николов Последна промяна на 10 ноември 2023 в 14:58 996 0

Samsung Galaxy AI

Снимка Samsung

Samsung Galaxy AI

Samsung иска потребителите да разберат, че и тя се занимава с най-съвременен изкуствен интелект (AI). В публикация в своя блог южнокорейската компания представи своята нова концепция, наречена Новата ера на Galaxy AI, която ще се появи в нейните смартфони, и подробно описа предстояща нова функционалност, която ще използва изкуствен интелект за превод на телефонните разговори в реално време.

"Galaxy AI е всеобхватно мобилно приложение, базирано както на изкуствен интелект в устройството, разработен от Samsung, така и на базирания в облака AI, предоставен от нашето активно сътрудничество със сходно мислещите лидери в бранша", oбявяват от компанията. "Той ще преобрази ежедневното ви мобилно изживяване със сигурността, на която разчитате от страна на Galaxy за осигуряване на безопасност и поверителност."

Изданието The Verge допълва, че функцията за превод в реално време на Samsung, която компанията нарича "AI Live Translate Call", ще бъде вградена във вид на системно приложение в телефона на компанията. Samsung казва, че "аудио и текстовите преводи ще се появяват в реално време, още докато говорите" и че преводите ще се извършват на самото устройство.

Компанията допълва, че Galaxy AI ще се появи "в началото на следващата година", така че изглежда вероятно функциите на Galaxy AI да бъдат включени в серията смартфони Galaxy S24 на Samsung. Според изтеклата неофициална информация тези телефони ще се появят на пазара през 2024 г. Съобщава се също, че компанията е демонстрирала по време на проведено събитие тази седмица своя модел за генеративен изкуствен интелект, наречен Gauss, който очевидно ще осигурява функционирането на AI възможностите в мобилните устройства от следващата година, така че може да се предположи, че Gauss ще бъде ключов елемент и в серията Galaxy S24.

Изглежда, че функциите с изкуствен интелект се превръщат в следващото бойно поле за производителите на смартфони. Google например разполага с набор от инструменти с изкуствен интелект, които ви помагат да редактирате и подобрявате снимки в своите смартфони от серията Pixel 8. Известно е, че Apple изразходва много пари буквално всеки ден, за да обучава своя изкуствен интелект, и може да се каже, че всички тези инвестиции ще се проявят в някои нови функции в iPhone, базирани на изкуствен интелект.

А производителите на смартфони скоро ще трябва да се конкурират и с хардуерните продукти, фокусирани върху изкуствения интелект, като например AI Pin на Humane с клетъчна свързаност. Неговата презентация бе обявена за този четвъртък, когато ще научим повече подробности.

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !