G Suite за образованието се налага като стандарт за българските училища

Offnews Последна промяна на 16 ноември 2020 в 20:59 6946 0

Google G Suite

Над 200 000 ученици и учители от 500 училища в България вече използват образователната облачна платформа G Suite. Тя е безплатна, изцяло локализирана на български език и лесно съвместима с всякакви устройства и други системи, което допълнително улеснява работата с нея. Към момента се използва от повече от 80 милиона потребители по целия свят, сред които ученици, учители и родители. Отчасти това се дължи на факта, че тя е изключително достъпна и лесна за употреба, но в същото време предоставя огромен брой полезни инструменти за подобряване на учебния процес.

Платформата е официално разпозната от Министерство на образованието и науката (МОН) и отговаря на всички изисквания на образователната ни система. Тя беше официално представена до всички образователни организации в страната по време на извънредната ситуация заради COVID-19. Училищата, които вече са започнали да я използват, са осъществили много по-лесно дигитализацията на образователния процес през последните месеци, споделят от Центъра за творческо обучение, който е официален партньор на Google Cloud със специализация “Образование” за България.

Google G Suite за образованието обединява множество учебни приложения и функционалности като онлайн уроци, споделяне на файлове, управление на виртуална класна стая, Google Classroom, Jamboard и други. Тя осигурява и неограничено пространство за съхранение на учебни материали в “облака”. Основната цел на платформата е да предостави сигурен достъп до цялата училищна информация навсякъде и по всяко време.

“G Suite може да помогне на българските училища да преминат по-лесно към електронно образование както в класната стая, така и от разстояние. Само преди броени месеци всички станахме свидетели как на образователната ни система се наложи да се дигитализира буквално за дни и с подръчни средства. С тази безплатна платформа училищата правят крачка напред към дигиталната си трансформация и се присъединяват към милионите използващи я по цял свят всеки ден. Също така ще могат по-лесно да направят прехода към обучение от разстояние, ако има нужда. Тя повишава изцяло ефективността и гъвкавостта на образователния процес навсякъде” - разказва Станислав Христов, експерт Бизнес развитие със специализация G Suite от Центъра за творческо обучение.

Използването на Google G suite позволява безплатна работа със световно доказани ресурси и технологии, достъпни за всички учители и ученици, като:

• Google Expeditions - експедиции с качествено съдържание с виртуална и добавена реалност;

• Google Jamboard - инструмент за “интерактивна бяла дъска в облака”;

• Google Класна стая - цялостна платформа за организация на учебна дейност, с домашни работи, тестове, оценки, съвместима всички водещи мобилни и настолни операционни системи.

Заявка за безплатна активация на акаунти в платформата може да се направи на адрес: https://gsuite.classroomtech.bg

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !