Франция ще изисква от стрийминг платформите да инвестират в местно съдържание

Offnews Последна промяна на 01 юли 2021 в 11:06 5295 0

netflix

Френското правителство ще изисква от Netflix, Disney + и други стрийминг услуги да реинвестират до една четвърт от приходите си в създаване на местно съдържание. 80% от съответната инвестиция на всяка платформа ще бъде насочена към създаване на френски предавания, телевизионни и документални филми. Останалите 4-5 процента от приходите им в страната ще бъдат използвани за създаването на кино продукции.

Франция е първата страна от Европейския съюз (ЕС), прилагаща нови стрийминг правила, съгласно Директивата за аудиовизуалните медийни услуги на Европейската комисия (ЕК). Тя е предназначена за създаване на по-голям паритет между стрийминг платформите и телевизионните оператори, както и другите развлекателни услуги в целия ЕС.

До сега на стрийминг платформите беше забранено да добавят филми от кино салоните в своите френски библиотеки, преди да са изминали три години от премиерата им в страната. Ако компаниите похарчат една четвърт от своите френски приходи за местно съдържание, те ще имат достъп до филми в рамките на 12 месеца от датите на пускането им.

По този начин стрийминг платформите се поощряват да реинвестират 25% от приходите си. ЕС работи от години, за да гарантира, че платформите за стрийминг имат значителен дял от местното съдържание в своите библиотеки.

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !