Facebook "замрази" страницата на президента на Венецуела заради неверни твърдения за COVID-19

Offnews Последна промяна на 29 март 2021 в 09:09 5628 0

Nicolás_Maduro

Най-голямата социална мрежа в света Facebook замрази страницата на президента на Венецуела Николас Мадуро. В продължение на 30 дни тя ще бъде видима, но екипът му няма да може да публикува нищо.

Причината за наложеното ограничение е видео, в което президентът твърди, че лекарство с мащерка лекува новия коронавирус. От Facebook мотивират решението си с препоръките на Световната здравна организация (СЗО), която посочва, че няма доказателства за каквото и да било лечение на болестта.

"Следваме насоките на СЗО, според които в момента няма лекарство, което да лекува вируса. Заради многократни нарушения на нашите правила, блокираме страницата за 30 дни, през които тя ще бъде в режим "само за четене"- информира говорител на Facebook.

В отговор на блокирания профил правителството на Венецуела обвини социалната мрежа в дигитален тоталитаризъм. Министерството на информацията на страната изпрати декларация, в която се твърди, че ставаме "свидетели на дигитален тоталитаризъм, упражняван от наднационални компании, които искат да наложат своя закон на страните по света".

Припомняме, че през месец февруари профилът на президента Мадуро отново беше ограничен заради видеоклипове с препарата Карвативир. Тогава венецуелският лидер също обвини социалната мрежа в цензура.

Незасегнат за сега остава профилът на Мадуро в Instagram - другата социална мрежа, която е собственост на компанията Facebook.

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !