Facebook създаде приложение, подобно на Tik Tok, но за рапъри

Offnews Последна промяна на 01 март 2021 в 11:12 6105 0

Facebook's BARS

Отделът по развойна дейност на Facebook представи ново експериментално приложение, фокусирано върху музиката. То се нарича BARS и има за цел да даде възможност на рапърите да споделят своите видеоклипове в социалните медии.

Приложението също така ще помага на изпълнителите в създаването на техните песни. Те могат да избират от няколко налични ритъма и да пишат текст в него. След това BARS автоматично ще им предложи думи, които се римуват с написаното от тях.

Приложението притежава аудио и визуални филтри, както и функция за автоматична настройка. Има и режим Challenge, при който потребителите ще трябва да рапират в свободен стил, използвайки автоматично предложения им текст.

Изглежда, че BARS е поредният опит за конкуренция на Tik Tok, но в по-специализиран вариант. Всеки видео клип в приложението за рапъри може да бъде с дължина 60 секунди. Подобно на Tik Tok, то също може да има вертикален интерфейс с два таба.

Припомняме, че в края на миналата година Facebook пусна експерименталното приложение Collab, позволяващо на потребителите да си сътрудничат при създаването на музикални видеоклипове, без да се налага да се събират лично.

Изглежда, че пандемията е оказала сериозно влияние върху създаването на двете приложения. "Знам, че достъпът до звукозаписни студия и продуцентско оборудване може да бъде ограничаващ за амбициозните рапъри. Оснен това глобалната пандемия спря изпълненията на живо, при които често създавахме и споделяхме песните си" - сподели DJ Iyler, член на екипа по развойна дейност на социалната мрежа.

Facebook's BARS

Facebook пусна BARS като затворена бета версия за iPhone, с първи видеоклипове, качени от членове на екипа. Всеки, който има интерес, вече може да го изтегли от App Store, да запази свое потребителско име и да се регистрира в списък с чакащи.

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !