Facebook плаща 23.4 млн. долара за охрана на Зукърбърг. Вижте защо

Offnews Последна промяна на 23 юли 2021 в 10:07 5434 0

Mark Zuckerberg Facebook F8 social network

Нова справка пред американския финансов регулатор показва значително нарастване на разходите за защитa на високопоставени изпълнителни директори в технологичния свят. Дори и в условията на пандемия и блокирани пътувания, през миналата година за целта са похарчени общо 46 млн. щ. долара.

23.4 млн. щ. долара от тях са за личната сигурност на основателя на Facebook Марк Зукърбърг. За сравнение през предходната 2019 г. за същите цели са похарчени 20.4 млн. щ. долара.

Повишените разходи компанията отдава на усложненията във връзка с COVID-19, както и на допълнителната защита по време на изборите. В резултат Зукърбърг далеч засенчи останалите в списъка, включително най-богатия човек в света Джеф Безос, който плати 1.6 млн. щ. долара за личната си сигурност.

Тези резултатите показват нарастващото влияние на технологичния елит, който става все по-разпознаваем с разширяването на своите компании, предоставящи услуги, популярни в световен мащаб.

Припомняме, че най-голямата социална мрежа Facebook често е обвинявана, включително и за разпространяване на дезинформация относно ваксините. А основателят й - Марк Зукърбърг е получавал заплахи.

Други технологични лидери също понесоха тежестта на своята известност. През 2020 г. беше разкрито, че телефонът на Джеф Безос е хакнат чрез WhatsApp две години преди това. За извършител е заподозрян саудитският престолонаследник Мохамед бин Салман.

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !