Facebook, Google и Twitter заплашват да напуснат Хонконг заради промени в закона за поверителността

Offnews Последна промяна на 06 юли 2021 в 11:29 4547 0

Facebook, Google и Twitter

Технологичните гиганти Facebook, Google и Twitter предупредиха властите в Хонконг, че ще спрат да работят на негова територия, ако бъдат приети измененията в закона за защита на личните данни. Компаниите се притесняват, че могат да бъдат подведени под отговорност за публично разкриване на лична информация (доксинг).

Според готвените законови промени служители на социалните мрежи могат да бъдат изправени пред криминални разследвания или дори обвинения, ако потребителите споделят лична информация онлайн. Ето защо Азиатската интернет коалиция, включваща Facebook, Google и Twitter, призовава законодателите да стеснят обхвата на нарушенията.

Според Алианса промените могат дори да ограничат свободата на словото. Комисарят по личните данни на Хонконг, от своя страна, съобщава, че те "няма да имат никакво отношение" към свободата на словото и няма да спрат външните инвестиции в региона.

Приемането им обаче може да доведе до проблеми както за акционерите, така и за служителите на технологичните компании дори само при споделянето на снимка на някой, без негово разрешение, в ​​публичното пространство. Измененията могат да бъдат одобрени до края на годината.

Виж още за:
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !