Ето как допусната грешка във Facebook може да струва рекордните 180 000 долара

Offnews Последна промяна на 12 октомври 2021 в 11:37 204 0

Facebook app downloads drop 30% amid TikTok growth and privacy concerns

Граматическите и правописни грешки в публикации в социалните мрежи са често срещано явление, на което ставаме свидетели всеки ден. Австралиец обаче може да се наложи да заплати 180 хил. щ. долара заради допусната грешка в негов Facebook пост.

Става въпрос за Антъни Задравич - агент на недвижими имоти, който е призован да се яви пред съда в Южен Уелс, след като е забравил да добави апостроф в публикация, критикуваща бившето му работно място. В нея Задравич твърди, че компанията не е плащала на своите служители полагащите им се пенсионни вноски.

Въпреки че публикацията в последствие е изтрита, компанията подава иск за клевета. Причината е употребата на думата служители в множествено число.

"Неплащането на пенсия на един служител може да се счита за жалко. Да не платиш на всички изглежда умишлено" - посочва съдия Джудит Гибсън от Окръжния съд. Той допълва, че съдебният процес продължава и може да приключи с решение Задравич да заплати разноски в размер на над 180 хил. щ. долара.

Австралия е известна с едни от най-строгите си закони за клевета в света. В някои случаи те дори възпрепятстват работата на журналистите в страната, показва проучване на австралийските репортери от 2018 година.

Този случай показва, че добрата грамотност може не само да ни спести неудобството от допуснати грешки, а и да ни предпази от правни проблеми.

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !