Двете най-добри криптовалути за търговци

Offnews Последна промяна на 10 февруари 2022 в 14:38 607 0

cryptocurrency

Инвеститорите стават все по-благосклонни към криптовалутите. През юни 2021 г. проучване показва, че 10% от пълнолетните граждани на САЩ са склонни да инвестират в крипто активи. Оттогава тази цифра се е увеличила повече от два пъти, достигайки 24% през декември 2021 г. Интересно е, че същият доклад показва, че американските инвеститори проявяват по-малък интерес към традиционните акции, тъй като процентът на пълнолетните американци, готови да инвестират в капиталови пазари, е спаднал от 90% на 76% за същия период.

Разбира се, това е чудесна новина за инвеститорите в криптовалути, тъй като нарастващото търсене би трябвало да се изрази в по-високи цени. Нещо повече, в светлината на последната волатилност - крипто пазарът в момента се намира с повече от една трета под най-високата си стойност за всички времена - сега изглежда чудесен момент да добавите няколко криптовалути към портфейла си от българска борса за криптовалути.

Интернет Компютър

Интернет компютърът (CRYPTO:ICP) е програмируем блокчейн, съставен от множество сървъри, работещи в мрежа от независими центрове за данни. Швейцарската група с нестопанска цел DFINITY е организацията, която стои зад проекта; нейната цел е да възстанови интернет като децентрализирана платформа. Защо? Понастоящем значителна част от интернет се контролира от шепа технологични гиганти - например Amazon, Alphabet и Microsoft. Това означава, че тези компании имат достъп до огромно количество потребителски данни и контрол върху тях, както и право на цензура върху съдържанието, което се хоства в тяхната инфраструктура.

За сравнение, Internet Computer позволява на разработчиците да разгръщат интелигентни договори в децентрализирана мрежа от сървъри и тези интелигентни договори могат да захранват редица технологии, включително облачни услуги, корпоративен софтуер, социални платформи и уебсайтове. И тъй като тези продукти съществуват извън контрола на всяка отделна корпоративна структура, данните на потребителите остават поверителни, а съдържанието никога не може да бъде цензурирано.

Особено важно е да се отбележи, че интернет компютърът е бърз. При неотдавнашен тест мрежата отчита 11 500 транзакции в секунда (TPS), като тези транзакции се финализират за по-малко от две секунди. Разбира се, блокови вериги като Solana могат да предложат по-висока пропускателна способност (т.е. 50 000 TPS), но Internet Computer позволява на потребителите да съхраняват данни на цена, която е малка част от тази, която би струвала в Solana, а таксите за транзакции в мрежата са значително по-евтини от повечето други блокови вериги.

Litecoin

Чарли Лий, бивш директор по инженерните въпроси в Coinbase, най-голямата криптоборса, създаде Litecoin (CRYPTO:LTC) през 2011 г. По онова време той беше предназначен да допълни икономиката на Биткойн - всъщност Лий изковава Litecoin от изходния код на Биткойн, макар че прави няколко промени. Най-важното е, че Litecoin е четири пъти по-изобилен, тъй като предлагането му е ограничено до 84 милиона токена, докато предлагането на Bitcoin е ограничено до 21 милиона токена.

Точно както Биткойн си е спечелил репутацията на дигитално злато, Litecoin често е стилизиран като дигитално сребро и тази аналогия улеснява разбирането на инвестиционната теза. Основите на икономиката ни казват, че цената на даден актив ще се повиши, когато търсенето изпреварва предлагането. И инвеститорите имат основателна причина да смятат, че търсенето на Litecoin ще се увеличи през следващите години.

Неотдавнашно проучване на Fidelity показва, че институционалните инвеститори са все по-благосклонни към криптовалутата. Всъщност 71% от тези големи финансови мениджъри планират да инвестират в цифрови активи в бъдеще, в сравнение с 59% през миналата година. Разбира се, Биткойн и Етериум се нареждат като най-разпространените криптовалути сред тази кохорта, но Litecoin се нарежда на трето място. Това може да е изненада за много крипто ентусиасти, защото Litecoin често е пренебрегван в полза на по-модерните блокчейн проекти.

В бъдеще, тъй като институционалните инвеститори продължават да диверсифицират дейността си в цифрови активи, популярността на Litecoin би трябвало да се превърне в търсене, което да повиши цената му. Ето защо тази криптовалута изглежда като интелигентна покупка.

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !