Домусчиеви може да продадат Нова на собственика на VIVACOM

Offnews Последна промяна на 11 декември 2020 в 18:19 5000 0

Nova

Най-голямата българска медийна и интернет група скоро може да се окаже с нов собственик. Става въпрос за Нова Броудкастинг Груп, която е собственост на Адванс Медиа Груп - дъщернo дружество на инвестиционния холдинг Адванс Пропъртис, притежаван на свой ред от братята Кирил и Георги Домусчиеви.

Преди около час стана ясно, че те водят преговори с доставчика на телекомуникационни и медийни услуги в Югоизточна Европа Юнайтед Груп. Новината се появи в Капитал, OFFNews.bg и други медии, след което последва и официално съобщение от Юнайтед Груп.

"Потенциалната сделка зависи от успешното приключване на преговорите между страните, както и от сключването на обвързващ договор за покупко-продажба на дялове между тях и получаването на всички необходими одобрения от съответните регулаторни органи в България и чужбина" - става ясно още от пресинформацията.

У нас Юнайтед груп е най-известна като собственик на телекомуникационния оператор VIVACOM. През двете десетилетия от основаването си, разположената в Амстердам компания придобива и успешно интегрира над 100 дружества в своята структура. Има най-широкото покритие на мрежата в региона и предлага на потребителите най-атрактивната селекция от телевизионно съдържание от цял свят. Юнайтед груп оперира в осем държави, а от март 2019 г. е собственост на BC Partners, една от най-големите глобални инвестиционни компании.

Нова Броудкастинг Груп от своя страна е най-голямата медийна група у нас, в която влиза и най-голямата група интернет сайтове - Нетинфо. В актива й са сайтовете abv.bg, vesti.bg, vbox7.com, gbg.bg, sinoptik.bg, edna.bg и др.

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !