Доклад разкрива, че Instagram улеснява тийнейджърите да намират наркотици онлайн

Offnews Последна промяна на 08 декември 2021 в 15:53 610 0

instagram

Наскоро публикуван доклад на "Технологична прозрачност" разкрива, че Instagram прави купуването на дрога много лесно за тийнейджърите. За целите на доклада организацията е провела разследване, при което е създала серия от фалшиви профили, за за да тества предпазните мерки на платформата.

Обект на проучване са били потенциални покупки на „Екстази” и „Ксанакс”. Въпреки насоките на общността на Instagram, които забраняват "купуването или продажбата на немедицински или фармацевтични лекарства", експериментът установява, че много дилъри на наркотици работят открито на платформата.

Оказва се, че за младежите е много лесно да използват термини като „mdmamolly”, за да намерят хора, които продават веществото. Всъщност алгоритъмът за търсене на приложението даже улеснява намирането на подобни хаштагове, като функцията за автоматично довършване насочва търсещите в правилната посока.

За да тества модерацията на "наркотични постове" в платформата, организацията е изпратила 50 подобни публикации за преглед. От тях Instagram е заявил, че 36 (или 72 %) не са нарушили неговите правила.

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !