Доклад на Chainalysis разкрива множество измами на пазара на NFT

Offnews Последна промяна на 07 февруари 2022 в 10:51 661 0

NFT

Пазарът на незаменими токени е пълен с търговци, които купуват собствените си NFT, за да увеличат цените. Това сочи доклад на фирмата за анализ на блокчейн Chainalysis.

Tази практика е била обичайно явление на Уолстрийт и обявена за незаконна от близо век. Огромният пазар на NFT обаче все още е твърде нов и не добре регулиран.

Докладът на Chainalysis осветлява действията на 110 търговци, които са препродавали едни и същи NFT поне 25 пъти. По този начин те са спечелили приблизително 8.9 млн. щ. долара.

NFT са нов клас активи от цифрови токени, които съществуват в блокчейна и се купуват предимно с криптовалутата Ethereum. Крипто колекционерските предмети могат да бъдат всичко - снимки, картини, песни и др.

Тези дигитални активи придобиха широка популярност през 2021 година. Още тогава знаменитости като Марк Кюбан, Том Брейди и Рийз Уидърспун започнаха да търгуват с тях.

Днес пазарът на NFT се оценява на стойност от 7 до 44.2 млрд. щ. долара. Скептици обаче поставят под въпрос неговата легитимност.

Тъй като цифровите токени не са ценни книжа, те не подлежат на същите закони и разпоредби в САЩ. Ето защо през последните месеци в NFT пространството се появиха множество измами, включително фалшиви активи и пране на пари.

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !