Добивът на Ethereum вече носи повече приходи от добива на биткойни

Offnews Последна промяна на 13 май 2021 в 16:40 6045 0

Ethereum miners see higher revenue than Bitcoin miners

Уеб порталът The Block съобщи, че през последните няколко дни добивът на криптовалутата Ethereum носи по-голям приход в сравнение с добива на биткойни. Според тази информация, ежедневният приход на криптоминьорите от добива на Ethereum възлиза на 77 милиона щ. долара, което е доста повече в сравнение с 67-те милиона приходи, които получават за един ден хората, занимаващи се с добива на биткойни. Цитираните числа са средните значения за последните 7 дни.

Аналитиците на The Block допълват, че през последните няколко месеца това се е случвало няколко пъти. В началото на февруари и в края на април е имало кратки периоди, когато добивът на Ethereum е давал по-голям приход в сравнение с добива на биткойни.

Една от причините това да се случва е, че курсът на Ethereum през последните няколко месеца стабилно расте. Цената на втората по популярност криптовалута продължи да расте и през изтеклата седмица, докато в същото време курсът на биткойна си остава на същото ниво. Да си припомним, че в началото на годината Ethereum се търгуваше на ниво 370 щ. долара за 1 ETH, а към днешен ден курсът на тази криптовалута прехвърли 4300 щ. долара.

Друга причина за ръста на приходите е бързото увеличение на таксите за осъществяване на транзакциите вътре в Ethereum мрежата. От началото на месец май до днес средната такса на една подобна транзакция е нараснала с 563% и сега възлиза на 65 щ. долара

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !