До 75% от фишинг сайтовете преминават защитата на Chrome

Offnews Последна промяна на 30 май 2022 в 15:55 1380 0

Krakow,,Poland,-,October,20,,2020:,Google,Chrome,Sign,On

Компанията за защита на потребителите Which?, споделя данни, които сочат, че браузерът Chrome не разпознава болшинството от фишинг сайтове. Google обаче подложи на съмнение валидността и методологията на проучването.

Според проучването, което обхваща първите 800 новооткрити сайтове за фишинг, Chrome блокира едва 28% на Windows и 25% на macOS. Тези цифри контрастират с представянето на Firefox, който пренасочва потребителите успешно от 85% от тези сайтове в Windows и 78% за Mac.

https://twitter.com/NCSC/status/1501880549438332929

В становище на Google се посочва, че от компанията са скептични към откритията на Which. Не се посочва обаче конкретика по въпроса, като се изтъкват усилията на Google в това отношение.

Фишинг измамите съществуват от много дълго време. Често те са под формата на мейл или текстово съобщение с линкове към измамни сайтове, които обикновено са дегизирани като логин страница на легитимна компания.

Chrome, Firefox и други браузери се опитват да филтрират тези подозрителни сайтове. Разбира се потребителите би трябвало да са най-внимателни.

Виж още за:
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !