Discovery и WarnerMedia финализираха сливането си за 43 млрд. долара

Offnews Последна промяна на 11 април 2022 в 10:31 406 0

discovery

Discovery и WarnerMedia, собственост на AT&T, завършиха обединението си. Сделката е една от най-големите в развлекателния бизнес и е на стойност 43 млрд. щ. долара.

Тя ще комбинира съдържанието на двете компании в една обща платформа, наречена Warner Bros. Discovery. По този начин се създава мощен медиен и стрийминг гигант, който ще бъде оглавен от настоящия президент и главен изпълнителен директор на Discovery - Дейвид Заслав.

По думите му следващите ходове във вътрешен план ще целят изграждането на една "по-проста организационна структура с по-малко слоеве, повече отчетност и повече ресурси, фокусирани върху екрана".

Бордът на директорите на новата обединена компания ще се състои от 13 души - 7 ще бъдат назначени от AT&T, докато Discovery ще назначи 6, сред които и Заслав. Целта ѝ ще бъде да се превърне във водещ играч в областта на стрийминг услугите, където HBO Max на WarnerMedia все още има какво да наваксва спрямо Netflix.

В компанията се очакват значителни съкращения на персонал. Вече много от висшите ръководители на Warner я напуснаха, сред които и главният изпълнителен директор на WarnerMedia Джейсън Килар.

Виж още за:
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !