Ден след като Салвадор прие биткойна за официално платежно средство неговата цена поскъпна с 10%

Offnews Последна промяна на 11 юни 2021 в 15:28 4847 0

el-salvador-mining

На девети юни тази година властите на Салвадор приеха закон, който признава биткойна като официално платежно средство на територията на тази държава. На фона на тази новина курсът на водещата криптовалута прехвърли 38 хиляди щ. долара и за едно денонощие нейният курс се покачи с малко над 10%.

Към днешен ден курсът на биткойна леко намаля и сега основната криптовалута се търгува при цена 37 268 щ. долара, което означава спад от около 1% през изминалите 24 часа.

Преди два дни законодателите на Салвадор официално разрешиха използването на биткойни в качеството на законни платежни средства. Това означава, че цените на различните стоки на територията на тази държава ще бъдат показвани и в биткойни, а данъците могат да се плащат във вид на първата криптовалута.

Привържениците на биткойна, които отдавна разглеждат криптовалутата като пълноценна алтернатива на обикновените фиатни пари, адмирираха решението на властите на Салвадор. Според публикувана от различните медии информация, необходимата за използването на биткойни инфраструктура Салвадор ще изгражда съвместно с криптовалутата компания Strike.

Както обикновено, на фона на ръста на курса на биткойна се наблюдава ръст в цените и на другите криптовалути, включително Ethereum и XPR. На практика всички финансови анализатори наблюдават какво ще се случи с икономиката на Салвадор в близкото бъдеще след като биткойнът бе приет за законно разплащателно средство.

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !