Dell се впуска в надпреварата за генеративния AI в партньорство с Nvidia

Мария Иванова Последна промяна на 02 август 2023 в 12:17 348 0

Dell HQ

Снимка Dell

Dell се впуска в надпреварата за генеративния AI в партньорство с Nvidia

През последните месеци се наблюдава силна конкуренция в областта на изкуствения интелект (AI) основно между разработчиците на големи езикови модели като Meta, OpenAI и Google. В същото време обаче други IT компании също търсят начини да спечелят от технологията, внедрявайки я в своите продукти. От производителите на хардуер до доставчиците на облачни услуги - постепенно всички осъзнават, че имат нужда от AI услуги, за да отговорят на растящото желание на клиентите да включат повече AI възможности в своите бизнес операции.

Производителят на компютри Dell също се присъединява към надпреварата в областта на генеративния AI, като предлага специален хардуер и нова платформа, наречена Dell Generative AI Solutions. Тази иновативна платформа е насочена към бизнес клиентите, които искат да започнат проекти с генеративен AI, използвайки големи езикови модели. За тази цел Dell предоставя нови хардуерни конфигурации, платформа за управление на услугите и компютри, които осигуряват по-бързо изпълнение на проектите за генеративен AI.

По този начин компанията следва практиката на технологични гиганти като Amazon, които предоставят платформи за управление на услуги и по-бързи инфраструктурни решения за компании, желаещи да използват изкуствения интелект. За да осигури необходимата поддръжка и инфраструктурни решения, популярният производител на лаптопи сключва партньорство с производителя на чипове Nvidia.

Интеграцията между графичния процесор Tensor Core и корпоративния софтуер за изкуствен интелект на Dell позволява на компаниите да изпълняват моделите на изкуствен интелект много по-бързо. Освен това, Dell планира да представи на пазара нови компютри, които ще бъдат оборудвани с вградени възможности за изкуствен интелект. За тях производителят разкрива, че ще бъдат малки машини с икономична батерия, което означава, че ще са мобилни и ще предоставят на компаниите по-гъвкави възможности за работа с изкуствен интелект.

Dell представи и новата си услуга - Dell Professional Services, която представлява управлявана платформа за помощ и поддръжка, насочена към потребителите, които искат да започнат да използват генеративни AI модели. Тази платформа предоставя помощ при внедряването и интегрирането на изкуствен интелект в предприятията и също така помага в отстраняването на евентуални проблеми, свързани с използването му.

"Генеративният AI представлява повратна точка, която води до фундаментална промяна в темпа на иновациите, като същевременно подобрява работата с клиентите и дава възможност за нови начини на работа” - посочва в изявление Джеф Кларк, съизпълнителен директор на Dell.

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !