ChatGPT се отвори официално за бизнеса

Павлин Луканов Последна промяна на 29 август 2023 в 18:35 308 0

ChatGPT

Снимка Matheus Bertelli/Pexels

ChatGPT се отвори официално за бизнеса

На 30 ноември 2022 г. компанията OpenAI пусна чатбота си с изкуствен интелект (AI) ChatGPT, като с това даде старт на бурното развитие на сектора и създаването на множество нови инструменти и решения. Сега OpenAI дава официален старт и на най-новата си версия на ChatGPT, която е насочена за корпоративни потребители, която идва със заявката за повишена защита на данните. Новата версия се казва ChatGPT Enterprise.

Това се случва в момент, в който все повече организации обмислят използването на платформата, но се притесняват относно защитата на данните си. В публикацията за анонса на ChatGPT Enterprise от OpenAI споделят, че новото решение предлага по-добра защита, неограничен високоскоростен достъп до модела GPT-4, по-мощен анализ на данни и възможност за задаване на сложни въпроси към ChatGPT.

Очаквано защитата на данните, които организациите подават при заявки към чатбота, е от първостепенно значение. Има опасения за това, че компаниите, които въвеждат запитвания същевременно предоставят данните и за допълнително обучение на ChatGPT. Освен това обаче се изразява и загриженост за това, че е възможно в тази информация инцидентно да попаднат и детайли за потребители.

От OpenAI споделят, че използващите ChatGPT Enterprise ще имат възможност изцяло да управляват и да са собственици на данните си, като те няма да бъдат използвани за обучение на моделите. Освен тази добавка от голямо значение, други нови функционалности са за персонализиране познанията на ChatGPT с данни на компанията, а в бъдеще и с дори по-съвременни инструменти за анализ. В бъдеще ще се предлагат и ценови оферти за по-малки екипи. Междувременно през идните няколко седмици възможно най-много корпорации ще бъдат прехвърлени към новото решение.

ChatGPT Enterprise е първият продукт на OpenAI с фокус към корпорациите, като той е отделен от наличните в момента ChatGPT и ChatGPT Plus. Компаниите, които вече използват ChatGPT могат да останат към актуалния си план или да преминат към ChatGPT Enterprise ако искат достъп до новите възможности. Много организации използват решения на OpenAI за изграждане на решения с генеративни ИИ възможности, като връзката при някои става през API или облачна услуга. Някои компании разработват и собствени LLM модели с цел защита на вътрешните си данни.

На фона на появата на новото корпоративно решение на OpenAI, наскоро от компанията добавиха възможност за допълнителна настройка в GPT-3.5. с нея потребителите могат да персонализират определени задачи.

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !