Бордът на директорите на Twitter предприе защитни мерки срещу "враждебно поглъщане"

Offnews Последна промяна на 16 април 2022 в 11:08 454 0

elon-musk-speaks-to-host-chris-anderson-at-session-11-at-ted2022-a-new-era-on-april-14-2022-vancouver-bc-canada-photo-ryan-lash-ted

Структурата на капитала на Twitter е доста особена и никой, дори и от нейните съоснователи, никога не е бил голям акционер в тази компания. Наскоро нейният съосновател Джак Дорси заяви, че тази компания винаги е била готова за продажба. Но сега, когато Илън Мъск прояви интерес към закупуването на всички акции на Twitter, бордът на директорите на компанията предприе защитни мерки срещу враждебно поглъщане, които ще действат до 14 април следващата година.

Бордът на директорите на Twitter е гласувал и е приел допълнителни правила, в които е описан механизъм за предоставяне на права на другите акционери да закупят допълнителен брой акции със съществена отстъпка, при условие, че един от акционерите против волята на борда на директорите закупи над 15% от всичките акции на компанията. По този начин делът на нежелания инвеститор ще се размие и той няма да може да оказва съществено влияние на управлението на бизнеса.

Reuters допълва, че е твърде малка вероятността бордът на директорите да се съгласи Илън Мъск да купи всичките акции на Twitter при цена $54,20, въпреки че тази цена е много щедра. Едновременно с това интерес към купуването на компанията Twitter започна да проявява и инвестиционният фонд Thoma Bravo, като засега не е известно дали той ще бъде конкурент на Мъск или негов съюзник.

Виж още за:
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !