Антъни Скарамучи: биткойнът е глобалната резервна валута на бъдещето

Offnews Последна промяна на 20 септември 2021 в 16:04 465 0

Anthony Scaramucci: Bitcoin (BTC) can become the global reserve currency

Биткойнът е паричният стандарт, който един ден ще се превърне глобална резервна валута. Това е мнението на генералния директор на SkyBridge Capital Антъни Скарамучи, който го обяви в подкаста Career Stories.

https://twitter.com/natbrunell/status/1438526054180687886

Скарамучи призова хората да се интересуват, да четат и да разберат повече за криптовалутата индустрия, дори и ако тяхното отношение към цифровите активи е твърде скептично. Според неговите думи, важно е всеки да разбере, защо не иска да притежава цифрово злато.

"Биткойнът е волатилен, понеже е на твърде ранен стадий на своето приемане. Компанията Amazon имаше същата волатилна крива преди 24 години. Но ако бяхте инвестирали 10 хиляди щ. долара в акции на Amazon по време на нейното първично предлагане на акции, то днес те щяха да се превърнат в 21 милиона щ. долара" - каза още финансовият експерт.

Скарамучи посъветва начинаещите в криптоиндустрията да заделят за цифрови активи до 5% от своя инвестиционен портфейл. Той обясни своята препоръка с изключително високата печалба в случай на значителен ръст на криптовалутия пазар и ниската загуба в случай на негов срив.

Той каза още, че децентрализацията на биткойна е едно от неговите главни преимущества. Според ръководителя на SkyBridge Capital, финансовите инструменти много по-добре работят в ръцете на хората, а не на правителствата.

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !