Amazon може да закупи подкаст мрежата Wondery

Offnews Последна промяна на 03 декември 2020 в 14:32 5870 0

Wondery

Подкастите са една от най-горещите медийни области през последните месеци и водещите технологични компании бързат да се позиционират в този сегмент. Поредното доказателство за това е информацията на The Wall Street Journal, че Amazon преговаря за закупуване на подкаст мрежата Wondery.

Тя е добре позната с подкаст шоута като Blood Ties и Dying for Sex. Компанията напоследък се развива особено бързо и се налага като една от най-популярните мрежи в САЩ, а очакванията са през 2020 г. да генерира над 40 млн. щ. долара приходи.

През 2019 г. тя стартира и своята платена услуга Wondery+, която има потенциала да се превърне в сериозен приходоизточник. Освен това за Amazon мрежата ще се превърне в още един инструмент за конкуренция с музикалното приложение Spotify, след като двете вече влязоха в челен сблъсък заради Amazon Music Unlimited.

Все още не е ясно за каква сума се водят преговорите, но по непотвърдени данни на медията става въпрос за около 300 млн. щ. долара. Припомняме, че миналата година Spotify успя да закупи друга бързо развиваща се подкаст мрежа - Gimlet Media - за около 230 млн. щ. долара.

Виж още за:
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !