Александър Станев от „Сирма“ ще дискутира бъдещето на финансовите технологии на форума Technovation

Offnews Последна промяна на 10 май 2023 в 16:13 286 0

Александър Станев

Снимка Сирма Груп Холдинг

Александър Станев

Главният технически директор Финансова индустрия в „Сирма Груп Холдинг“ Александър Станев ще вземе участие във финтех панела на технологичния форум Technovation, който ще се проведе на 11 май. Той ще дискутира теми като: може ли финтех секторът да решава световни проблеми, как се променят клиентите на финансови услуги, техните нагласи и изживяване, и какъв е потенциалът на Embedded finance технологиите. Водещият доставчик на облачни технологии и цялостни решения за виртуализация „Датикум", който е част от „Сирма Груп Холдинг", е спонсор на форума.

Александър Станев има над 20 години опит в сферата на информационните технологии, плащанията, изграждането на комплексни банкови системи, както и е-идентификационни и удостоверителни услуги. Реализирал е множество успешни проекти, свързани с въвеждането на иновативни услуги и модели за ползването им в различни области. Сред тях са изграждането и развитието на националната платежна инфраструктура за изпълнение на преводи в същия ден, включително въвеждането на международните стандарти за съобщения за превод и IBAN номер на сметка, услуга за представяне и плащане на изцяло електронни фактури, мобилни плащания, електронна идентификация и др. Александър Станев е завършил физика в Софийски университет „Климент Охридски" и има степен Магистър по бизнес администрация от Нов Български Университет.

В конференцията Technovation ще се включат десетки ИТ специалисти, предприемачи, визионери и представители на институциите, които ще обсъдят перспективите пред технологичната екосистема в България, развитието на изкуствения интелект и бъдещето, което ще ни донесе той, възможностите пред финтех индустрията и редица други значими теми от сферата на иновациите.

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !