Абонаментът Twitter Blue вече позволява публикуването на големи постове с дължина до 4000 символа

Стефан Николов Последна промяна на 09 февруари 2023 в 20:50 547 0

Twitter Blue size limit

Снимка Twitter

Абонаментът Twitter Blue вече позволява публикуването на големи постове с дължина до 4000 символа

Twitter представи нова функция за писане на много дълги туитове, която дава възможност на абониралите се за Twitter Blue на територията на САЩ да публикуват постове с дължина до 4000 символа наведнъж. Ако някой, който следвате има подобен туит, можете да използвате новия бутон "покажи още" (show more). Чрез него големят пост може да бъде разглеждан постепенно без да заема целия екран на вашето устройство.

Да публикуват дълги туитове могат само абониралите се за Twitter Blue, като в същото време те могат да бъдат четени, цитирани, споделяни и цитирани от всички потребители, които могат и да им отговарят.

До месец януари 2023 г. за всички в сила бе ограничението от 280 символа в туит. Това ограничение продължава да действа за всички потребители, с изключение на абонатите за Twitter Blue. Социалната мрежа стана известна с това, че позволява да се пускат кратки постове, първоначално с размерите почти на един SMS или до 140 символа. Краткият формат беше дълго време запазена марка за Twitter. Само че вместо 160 символа, както е при SMS-те създателите на Twitter ограничиха съобщенията до 140 символа, а останалите 20 символа бяха заделени за името на потребителя.

През ноември 2017 г. големината на туитовете беше увеличенна до бе ограничена до 280 символа, за да могат съобщенията, написани на различни езици, да бъдат еднакво комфортни.

В началото на месец декември Мъск заяви, че възнамерява да въведе нова функционалност в тази социална мрежа, която да дава възможност за писането на много дълги текстове, да въведе възнаграждения за авторите на харесваното от другите потребители съдържание и да подобри търсенето. Мъск уточни, че ще добави тази възможност в Twitter, за да прекрати безумната практика към съобщенията в тази социална мрежа да се прикрепят скрийншоти от Notepad и други текстови редактори.

През месец декември 2022 г. разработчикът Алехандро Палуци откри, че социалната мрежа е вече готова да увеличи лимита на символите до 4000, но по подразбиране ще се виждат само първите 280 символа.

Януари тази година главният изпълнителен директор и притежател на Twitter Илон Мъск заяви, че е направено мащабно обновяване на интерфейса, и през месец февруари в социалната мрежа ще могат да се публикуват туитове с дължина до 4000 символа, и че ще има възможност за форматиране на текста.
Сега възможността за писане на дълги туитове бе дадена на потребителите с Twitter Blue абонамента. Някои от тях веднага започнаха да търсят слабите места на новия интерфейс и успяха да публикуват туитове с дължина от 26927 символа. Този бъг почти веднага бе отстранен, но тези много дълги туитове си останаха в платформата навярно, за да напомнят на всички за трънливия път, който изминава Twitter, за да може да излезе на печалба.

Има и потребители, които твърде негативно възприеха това нововъведение. Според тях дългите туитове са нещо съвсем непривично и необикновено за тази социална мрежа, а и някои хора започнаха да създават твърде странни и неприятни за гледане публикации, съставени от мигащи символи и малки иконки.

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !