Популярни изрази от публичното пространство като “мижав интерес” и “пръчки събирам” предизвикаха вълна от регистрации на домейни

Сред останалите актуални тенденции при домейните това лято са търсенето на имена, свързани с метавселената, такива, свързани с извършването на дейности онлайн, както и по-креативно използване на новите домейни

OFFNews.bg Последна промяна на 16 август 2022 в 17:01 1989 0

Забавни домейни

Снимка Unsplash

Забавни домейни

Ръст в регистрацията на забавни нови домейни, свързани с популярни изрази от социалните мрежи, като mijav-interes.online, pruchki-sabiram.online, отчитат от най-голямата българска хостинг компания СуперХостинг.БГ, разглеждайки тенденциите от юни 2021 г., до края на юни 2022 година. Сред най-странните интернет имена, регистрирани през посочения период, са също rakia.online и bashmaistora.online.

От дружеството споделят също, че в системата им се е появил и любопитен сайт – theamazinggirlfromkranevo.online, който е направен с цел младеж да намери момичето, в което се е влюбил миналото лято. Откроява се и тенденцията за засилено търсене на домейни, свързани с едно относително ново дигитално явление – метавселената. Сред тях са например metaversewear.store, metaverse2.space, metabroker.space и др., посочват още от хостинг компанията.

Регистрирането на домейни, свързани с актуални теми от общественото пространство, оказва влияние и на търсенето на т.нар. “нови домейни” – new TLD (new top level domain) – като .online, .space, .guru, .tech и др.

“Тенденцията за активно купуване на домейни, свързани с актуални теми и популярни „вирусни“ явления в интернет не е нова. Наблюдаваме я винаги, когато се появят „горещи“ казуси във виртуалното пространство. Затова силният интерес към подобни популярни „бисери“ от публичното пространство за нас не е изненадващ. Новото през тази година е, че тази тенденция си кореспондира с повишаването популярността на новите домейни, което създава повече възможности за креативност. Станахме свидетели и на регистрацията на интригуващ романтичен проект, на който екипът ни пожелава успех” – обяснява маркетинг мениджърът на СуперХостинг.БГ Цветелина Ненкова.

Тя посочва и други актуални тенденции при новите домейни като например регистрацията на едно и също домейн име, но с различни разширения като .online, .tech, .store, .site и .space. Изброените нови разширения изглежда вече са не по-малко интересни за дигиталните предприемачи, отколкото традиционните .com и .net. Популярността им се дължи на достъпната им цена, която ги прави също подходящи за създаването на временни лендинг страници на проекти или събития като музикални фестивали и конференции.

Цветелина Ненкова споделя също, че този тип домейни се използват активно за регистрацията на сайтове на общини и туристически центрове – bansko.online, bourgas.online, targovishte.online, shumen.store, както и за направата на сватбени сайтове като: kameliya-simeon-wedding.site и stelaveselinwedding.online. Епидемията от COVID-19 продължава да провокира появата на гъвкави решения като hapni.online, u4im.online, borislavprepodava.online, learn-together.online и др. Не са рядкост и появата на интересни словосъчетания като kulinaren.site, Inconvenient.site и grabyourt-shirt.online.

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !