Starlink е доставила 100 000 терминала за сателитен интернет, преди дори да е постигнала обхват в световен мащаб. Главният изпълнителен директор на SpaceX, Илон Мъск разкри тази информация чрез съобщение в Twitter.

Освен това той сподели, че услугата вече е налична в 14 региона, а в много страни се очаква одобрение от страна на регулаторните органи. SpaceX пусна бета версията на Starlink към края на 2020 г.

Чрез нея потребителите могат да тестват услугата срещу 99 долара месечно. Цената на терминала за достъп не е включена в тази абонаментна такса. Starlink продава стартовия комплект с терминал или сателитна чиния и захранване, както и WiFi рутер за 499 долара.

Starlink има за цел да предостави интернет достъп до отдалечени локации, където обичайно няма алтернативни решения. Това е и основната предпоставка за избор на толкова скъпа услуга.

По данни на CNBC, през юли компанията е имала 90 000 потребители. Това означава, че за по-малко от месец са добавени до 10 000 нови абоната.

Starlink използва хиляди малки сателити в орбита около Земята, за да предостави достъп до интернет на потребителите си. SpaceX вече е извела в орбита близо 1800 сателита, като в бъдеще се предвижда извеждането на до 42 000 сателита.

Очакванията са, че от септември услугата ще има световно покритие.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *