В условията на нарастваща конкуренция за съдържание, стрийминг платформата Spotify сключи споразумение за подкаст с продуцентска компания на Джей Джей Ейбрамс в Лос Анжелис Bad Robot. Ексклузивната и дългогодишна сделка ще предоставя на Spotify първи достъп до подкастите на новото аудио подразделение на фирмата на известния американски режисьор и сценарист.

„Продукциите на Bad Robot създадоха едни от най-завладяващите и награждавани филми в света и ние нямаме търпение да видим как техните въображаеми истории преминават в аудио пространството“, споделя в изявление Даун Остроф, главен бизнес директор в ресор съдържание и реклама на Spotify. „В Spotify се ангажираме да привлечем едни от най-уважаваните създатели на съдържание в света  и сме развълнувани да партнираме с Джей Джей и Bad Robot“ – допълва още той.

Bad Robot, създадена от Ейбрамс през 2001 г., е продуцирала популярни телевизионни сериали като „Псевдоним“ и „Westworld“, както и филми като „Междузвездни войни: Силата се пробужда“. Партньорството с продуцентската къща е сред няколкото, които Spotify постигна с важни холивудски играчи през последните месеци. Сред тях са Chernin Entertainment, продуцентската компания на Барак и Мишел Обама Higher Ground и Archewell Audio на принц Хари и Меган Маркъл.

Финансовите условия на сделката за момента остават в тайна.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *