Sony представи първия света телевизор с QD-OLED  – квантови органични светодиоди. Това е Bravia XR A95K, който предлага изключително висококачествено изображение.

Предлагат се два модела на новия телевизор с размер на диагонала съответно 55 и 65 инча. Резолюцията на QD-OLED матрицата и на двата телевизора е с 4К ULTRA HD разделителна способност и се произвежда от компанията Samsung Display. Технологията QD-OLED съчетава в себе си най-доброто от QLED и OLED матриците.

Sony Bravia XR A95K се базира на чипа Cognitive Process XR. Тази SoC извършва анализа на информацията за подобряване качеството на изображението от гледна точка на по-добро възприемане на цвета и дълбочината на сцената. Поддържа се технологията XR OLED Contrast Pro, която се използва за автоматично регулиране на яркостта за осигуряване на ярки цветове в светлите участъци на сцената и дълбок черен цвят в тъмните участъци.

Телевизорът има четири HDMI интерфейса, като двата от тях поддържат HDMI 2.1 стандарта. Новият телевизор ще се продава заедно с подставката Dual Style, която дава възможност устройството да се поставя накрая на масата или плътно до стената.

По време на анонса Sony не съобщи нито цената, нито кога ще стартира продажбата на новия телевизор Sony Bravia XR A95K.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *