Windows 11 Pro няма да може да се инсталира без Microsoft акаунт и интернет връзка

Offnews Последна промяна на 18 февруари 2022 в 17:45 724 0

Microsoft

Към днешен ден потребителите на Windows 11 Pro могат да се създадат локален акаунт по време на инсталирането и началната настройка на операционната система. Съвсем скоро това ще се промени и за инсталирането на тази версия на Windows ще е необходим акаунт на Microsoft и интернет връзка. Сега този подход е вече реализиран в ОС Windows 11 Home.

Софтуерният гигант отдавна активно подтиква потребителите към използването на акаунтите на Microsoft, като това започна още с излизането на Windows 10. Но новата промяна ще направи невъзможно инсталирането на Windows 11 Pro с помощта на локален акаунт. Това едва ли ще се хареса на многобройните потребители на операционната система на софтуерния гигант, които се опитват да избегнат събирането на телеметрични данни и друга информация.

Подобно на Windows 11 Home и във версията Windows 11 Pro ще изисква задължителна връзка с интернет по време на инсталирането на операционната система и нейната начална настройка. Ако искате да настроите своето компютърно устройство за лично използване, трябва да имате акаунт на Майкрософт - се казва в съобщението за разработчиците, което бе публикувано в блога на уеб портала Windows Insider.

Microsoft вече тества това нововъведение сред ограничен кръг тестери на новата операционна система. Това означава, че само след няколко месеца новият начин за активиране ще бъде интегриран в Windows 11 Pro.

Виж още за:
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !