WhatsApp за iOS ще поддържа изчезващ режим, фокусиран върху поверителността

Offnews Последна промяна на 17 май 2021 в 06:34 8122 0

whatsapp-disappearing-mode-wabetainfo

WhatsApp работи върху нов режим за iOS, фокусиран върху поверителността. Функцията все още не е достъпна за потребителите, но WABetaInfo разкри подробности за нея.

Според сайта, когато потребителят активира Disappearing Mode, новите чатове ще стартират с изчезващи съобщения. Режимът ще може да се активира от менюто Contact Info и Group Info или ръчно, когато даден контакт започне чат с вас.

Когато функцията е налична, ще трябва да посетите Settings – Privacy и да я включите. Тя ще позволи историята на чата да бъде изтрита, след като потребителят прочете съобщението.

Всъщност това е един от малкото опити на WhatsApp да се занимае с поверителността, особено след като на 15 май компанията започна да прилага новата си противоречива политика. Вече стана ясно, че акаунтите на потребителите, които не са се съгласили с промените в нея, няма да бъдат изтривани, но с течение на времето ще започнат да губят ключови функционалности в приложението.

Така тези, които не са приели новата политика за поверителност след 15 май ще загубят достъп да сисъка за чат, след това ще изчезнат видео и аудио разговорите и няма да получават известия за нови съобщения. Това в крайна сметка ще ги принуди да се съгласят с правилата, или да се насочат към друго приложение за чат.

Що се отнася до Disappearing Mode за iOS, футкцията изглежда интересна и полезна. Тя обаче ще стане достъпна с някой от следващите ъпдейти за приложението. За съжаление няма точна дата кога това ще се случи, както и кога ще е достъпна за Android потребителите.

Виж още за:
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !