WhatsApp въвежда алтернативни профили

Приложението работи и върху възможността повече хора да се присъединяват към видеоразговорите

Мария Иванова Последна промяна на 03 ноември 2023 в 18:52 1552 0

WhatsApp

Снимка WhatsApp

WhatsApp

Безплатното приложение WhatsApp работи върху нова функция, наречена “Алтернативни профили”. Тя ще позволи на потребителите да добавят втора снимка и допълнително име към профила си, както и да избират кои от техните контакти да виждат основните им данни и кои - алтернативния им профил.

Много от абонатите на WhatsApp използват приложението не само за връзка с приятелите и семейството си, а и за служебна комуникация с колеги и партньори. Новата функция ще им осигури повече гъвкавост и контрол над това как да се представят в различните контексти. Въпреки че функцията все още е в процес на разработка, от WhatsApp уверяват, че потребителите могат да я използват за превключване между личния и служебния си акаунт, така че да не показват на всички личната си информация.

Новата функция дава възможност на абонатите да скрият няколко елемента от профила си, включително списък с избрани от тях контакти, статуса на последно видяните съобщения, както и основната снимка на профила. Тя може да бъде видима само за списъка с контакти, за определени хора или за никого.

Превключването между акаунтите ще позволи използването на повече от един WhatsApp профил от един и същ смартфон. По този начин ще отпадне необходимостта от хакове като клониране на приложения или притежаване на втори смартфон само заради другия WhatsApp акаунт.

Компанията работи и върху възможността повече хора да се присъединяват към груповите видеоразговори. В момента те са достъпни за максимум 32 потребители. Започването на групов видеоразговор обаче е възможно първоначално само с 15 участника, след което могат да се добавят още хора, докато разговорът вече е започнал. Промяната, която WhatsApp подготвя, ще улесни стартирането на видеоразговор с максималния брой участници от самото начало.

Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !